Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ε και

Ο ευτελισμός των ημερών μας δεν είναι κάτι που τοποθετείται πέραν της Ιστορίας, κι όμως η "ανυπαρξία" μας κατόρθωσε να τον φυσικοποιήσει σε βαθμό που καν δεν αναρωτιόμαστε για την ύπαρξη του ως προβληματική.
Η εικόνα έχει τιμή και την πληρώνουμε καθημερινά.Πια ασύνειδα,καθώς περνώντας απ'τον δρόμο η θέαση της κατάντιας ως αντικείμενο δεν κοστίζει τίποτα γιατί η αξία της εκμηδενίστηκε αφού δεν είναι παραγωγική ούτε και καταναλώσιμη.

Οι σχέσεις μεταξύ μας, που ψάχνουμε που και που σε κανα στενάκι του δρόμου έχουν εκλείψει παντελώς.Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, είναι προέκταση της καπιταλιστικής κουλτούρας και πρακτικής.

Το θέμα είναι πως όλο αυτό θα έπρεπε να θεωρηθεί ανησυχητικό, υπό την έννοια του να μην ξεχνιέται τόσο συχνά.Αν και αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα.

3 σχόλια:

prasino liker είπε...

Καλησπερα
Αργησα να σου γραψω μια και περιφερομουν με απογνωση ολο αυτον τον καιρο.Οι βαλιτσες μου πολυ βαριες σχεδον ασηκωτες.Ψυχες φτωχες σε συνειδηση οδηγησαν την καθε μερα μας στον ευτελισμο και στην μικροπρεπεια.Επικυνδυνες τιμες σε μια εποχη γεματη δολο.
Οι σχεσεις μονοδρομες και μοναχικες.Υπαρχουν αλλα σε ατομικα βαγονια για το ταξιδι της ζωης μας.
Να εισαι καλα ,να ονειρευσαι και να ζωγραφιζεις τον κοσμο σου.Αυτον που θελεις εσυ .Που ξερεις ; Mπορει να τον πησιασουν αυτοι που ζητουν την ομορφια.

prasino liker είπε...

Καλο και χαρουμενο μηνα να εχεις.Φυσικα για τον Μαιο μιλαω μια και εχεις χαθει τους υπολοιπους .Αν και για να ειμαι ειλικρινης η τοποθετηση του χρονου σε μηνες μερες ουδεμια σημασια εχει.

δεν υπαρχει κατι για το οποιο τιθεται θεμα είπε...

eyxaristw poly kai sy na xareis oso pio polu mporeis ton maio..