Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

απλότητα "των ονείρων μας θεά"

το μειονέκτημα των μπλόγκζ -όπως και άλλων μέσων ή τόπων που επιδιώκουν την τεχνη (με οποιονδήποτε τροπο)- είναι η δυνατότητα που σου παρέχουν να πάρεις στα σοβαρά
τον εαυτό σου.
είτε σοβαρολογείς είτε όχι.
πιο κοντά στην θέση αυτή, βρίσκονται τα μπλόγκzz του "πνεύματος".απο μόνος του ο χαρακτηρισμός τείνει στην αστειότητα.η "ανατροπή της σκέψης" ή η"σκέψη της ανατροπής", κινείται λοιπόν σε μια σταθερή γράμμη εξελισσόμενης μονιμότητας.δλδ στον συνεχή αυτοσχεδιασμό πάνω στο "άλλο" και το "ωραίο", δημιουργόντας κατ' αυτόν τον τρόπο το μυστήριο και το διαφορετικό, πάνω στην βάση που όντας βαθιά πολιτική , μένει άθικτη στην ουσία της.
Η βάση που δομείται ο καθε αυτοσχεδιασμός,ειναι η απλότητα.
κατακρίνοντας το πανηγυρι,το μυστήριο, το θέαμα και τον κλοουν,
δεν μπορεις να ξεφυγεις απο την δίνη τους, με αποτέλεσμα να γράφεις το δικό σου παραμύθι απο το ζουμί τους.

γι' αυτό είσαι ενα προιόν ψευτοκουλτούρας (διότι δεν υπάρχουν προιόντα κουλτούρας αληθινής),
προιόν μόδας,απόρριμα ενός στυλιστικού εμετού.
εξυμνείς την απλότητα γιατι δεν μπορείς να της μοιάσεις...
και το κάνεις με τον καλύτερο τρόπο,με τον πιο καταστροφικό για εκείνη...ξέροντας πως ήδη έχεις χάσει,παίρνεις στα σοβαρά τον εαυτό σου και όντας πεπεισμένος για το αντίθετο συνεχίζεις στο μεγαλοπρεπές σου μπλόγκ Ωωωωω!!...Αποκτάς,κατακτάς,διψάς την ταυτότητα και την καθαρή πολιτική ΑΡΧΗ.αναρχία και ρομαντισμός, απλότητα και αντικομφορμισμός.Αστραφτερό στύλ στην προφορά και τον λόγο.αναφορές στην τέχνη-φόρεμα,που έτσι ωραία την φοράμε στα μπλόγκ μας.ρητά και απόρρητα στους τοίχους,σοφοί με πίπα και στύλ κουλτουρέ,όπως θέλουμε να μοιάσουμε.ετσι ακριβώς οπως γράφουμε,έτσι ακριβώς θέλουμε να είμαστε,όπως είναι το μπλόγκ μας,να γίνουμε το μλπόγκ μας,αυτό θελουμε.και να καπνίζουμε πίπα,να αναμασάμε ρητά και ιδέες,να είμαστε περιθωριακοί και αντεργκράουντ (κατ'επιφαση) και να μιλάμε για την απλότητα...ναί! ετσι να γίνουμε! κάθε μέρα και περισσότερο...κάθε μέρα και περισσότερο σοφοί

κάθε μέρα και περισσότερο μυστήριοι
κάθε μέρα και περισσότερο διανοούμενοι
κάθε μέρα και περισσότερο στύλ
κάθε μέρα και περισσότερο μακιγιάζ
κάθε μέρα και περισσότερο "απλοί"
κάθε μέρα και περισσότερο χαζοί


7 σχόλια:

prasino liker είπε...

Σε καποια συμφωνω απο αυτα που γραφεις.Ειναι αληθεια οτι μεσα απο τα μπλογκ δημιουργουμε μια εικονα ιδεατη.Μια τελειοτητα σκεψεων εικονων και ψυχης.Ομως καπου καποτε ο πραγματικος μας νους εκδηλωνεται ετσι οπως ειναι στην καθημερινοτητα.Θα τραγουδησουμε αρμονικα η θλιμμενα για ολα αυτα που κερδισαμε η χανονται.Αμυδρες ελπιδες ξεπηδουν που θελουν την υποστηριξη του αλλου εστω και μεσα απο το υπερφιαλο υφος.Η αν η αποχρωσεις της ζωης σου εχουν την τελεια αρμονια ,δεν χρειαζεται η ψευτοκουλτουρα.Εκει, μονο χαμογελας και εχεις την βεβαιοτητα της ωραιοτερης υπαρξης.

χ.ζ. είπε...

Συμφωνώ στη βασική αρχή «το μειονέκτημα των μπλογκζ είναι η δυνατότητα που σου παρέχουν να πάρεις στα σοβαρά
τον εαυτό σου.»

Και διαφωνώ σε άλλα και κυρίως σε αυτό:

«Η βάση που δομείται ο καθε αυτοσχεδιασμός,ειναι η απλότητα.»

Μπορείς να δομήσεις άνετα αυτοσχεδιασμό πάνω στην περιπλοκότητα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, που μπορεί να είναι και κατπληκτικό αν ο αυτοσχεδιαστής είναι καλός.

δεν υπαρχει κατι για το οποιο τιθεται θεμα είπε...

den eipa oti den mporeis na domiseis enan aytosxediasmo panw sthn periplokotita...isws mporeis,einai toso aoristo poy sigoyra mporeis.
to keimeno apeythinetai se "stigmes" -ixnh- orismenwn blogs (xwris na eksaireitai to oikima toy)...kai oxi se ayta katheayta (blog) dioti tha itan lathos...

δεν υπαρχει κατι για το οποιο τιθεται θεμα είπε...

prasino liker
"Η αν η αποχρωσεις της ζωης σου εχουν την τελεια αρμονια ,δεν χρειαζεται η ψευτοκουλτουρα.Εκει, μονο χαμογελας και εχεις την βεβαιοτητα της ωραιοτερης υπαρξης"

symfwnw mazi soy,wstosto h teleia armonia den thewrw oti einai kati idaniko,alla kati anapofeykto.
ayto einai h fysh,twra kata poso thes na paroysiazeis thn fysh ws kati theiko h' ws kati apla "fysiko" einai sto xeri soy.

δεν υπαρχει κατι για το οποιο τιθεται θεμα είπε...

samson rakas
;)

Nathalie είπε...

den exeis ki adiko edw pou ta leme.. nomizw eixa perasei ki egw tetoia fash typou giname syggrafeis twra ki etsi. e meta ekana mines na grapsw kati pou na kalyptei emena thn idia oxi tous allous kai mou efyge.. karadokei omws 8arrw!

(justelene)

δεν υπαρχει κατι για το οποιο τιθεται θεμα είπε...

grapse den einai kako na grafeis.apla mhn ta pareis ola sta sobara. :)