Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πριν πας στο συνταγμα

επιγραμματικά

Το εθνικό κράτος είναι ένα ισχυρό μέσο-εργαλείο το οποίο διασφαλίζει την προστασία του δικαίου και την νομική υπόσταση των συμβαλλόμενων μερών του . Η έννοια του πολίτη εξασφαλίζει την νομική του ακεραιότητα -βάση του εθνικού δικαίου-εντός του εθνικού κράτους.
Το τελευταίο παρέχει στον πολίτη τα πολιτικά και κοινωνικά του δικαιώματα.Το νομικό αυτό μόρφωμα προβλέπει εντός του την θέσμιση της πολιτικής και των διαφόρων τάσεων που δημιουργούνται από την ρίζα της. Εξασφαλίζει με αυτόν τον τρόπο την πολιτική δραστηριοτητα, την ταξική ταυτότητα, την συγκρουσιακή πρακτική. Θεσμοθετεί την πολιτική σύγκρουση σε βαθμό που δεν υπονομεύει τα κυριαρχικά του δικαιώματα.
Η παγκοσμιοποίηση δημιουργείται εξαιτίας μια νέας μορφης εξουσίας - των τραπεζών.Οι τράπεζες αντιμετωπίζοντας τα κράτη ως νοικοκυραίους τα καταστεί πελάτες του- ενα μεγάλο μαγαζί που αποκτά πολλούς πελάτες , είναι η παγκοσμιοποίηση.
Η διαφορά του νυκοκυραίου με ενα κράτος ,ως γνωστών, είναι πως το δεύτερο ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα, τα οποία δεν μπορούν να του αφαιρεθούν παρά μονό εάν κάτι τέτοιο γίνει οικειοθελώς. Αυτό έγινε στην περίπτωση της Ελλάδας όπως γνωρίζουμε και είναι κάτι αξιοσημείωτο, καθώς συμβαίνει για πρώτη φορά , από εκλεγμένη κυβέρνηση με νομικά μέσα.

Η φύση των τραπεζών που θα μπορούσε να παρομοιωθεί με καρκίνο , έχει την λογική του συνεχούς κέρδους . Όπως είναι κατανοητό κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιβιώσει παρά μόνο καταστρέφοντας πχ κράτη -το ένα μετα το άλλο- ακολουθώντας μια λογική μετάστασης. Είναι ένα μόρφωμα που αντλεί την υπόσταση του και δύναμη του κερδίζοντας μόνο, πάντα σε "βάρος" των πελατών του (παρασιτικά).Στην περίπτωση που ο πελάτης πλέον δεν έχει να δώσει, το επόμενο στάδιο είναι η "λεηλασία" αφήνοντας πίσω οτι δεν μπορεί να αποφέρει κέρδος. Όλο αυτο δημιουργείται εξαιτίας μιας ιδιότητας των τραπεζών, τους τόκους.Η μεγαλύτερη "απάτη" που σκέφτηκε άνθρωπος.
Η λογική του φαινομένου μας είναι οικεία, καθώς δεν θα μπορούσε να μην είναι κατι φυσικό.
Στην συγκυρία αυτή, η περίπτωση της Ελλάδας είναι απο τις πρώτες μεταστάσεις , που όμως δείχνει κάποια σημάδια αντίστασης σε αυτή την τάση. Δεν θεωρώ πως το ενδεχόμενο ντόμινο, που θα στραφεί εναντίων αυτής της τεράστιας τάσης (Καπιταλισμος), έχει πιθανότητες να
ξεκινήσει από εδώ.Είναι αδύνατο ένας "ασόβαρος" λαός όπως ο ελληνικός να επιλέξει συνειδητά αυτή την πορεία, μη έχοντας καν επίγνωση της .Και δεν εννοώ φυσικά οτι ύστερα απο μια τυχών επανάσταση θα αποφασιστεί συλλογικά η θέσπιση της πραγματικής δημοκρατίας στην Ελλάδα, αλλά πως ουτε καν θα υπήρχε περίπτωση μιας επανάστασης, έστω με ενα ομιχλώδες όραμα κάποιας δημοκρατίας. Είναι μια απόφαση που προϋποθέτει το ρίσκο ,το όραμα και την διανόηση, πράγματα που δεν βγαζει προς το παρόν η ελληνική γη.

Όσον αφορά την πιο συμβατική προοπτική αλλά και πιο σοβαρή κατά την γνώμη μου -για την Ελλάδα- ,καθώς θεωρώ πως η πρώτη είναι αποφυγή της πραγματικότητας (ασθένεια που εμφανίζεται συνήθως σε κόκκινες περιοχές και κατά περιπτωσεις σε κοκκινομαυρες)/την Διαγραφή Του Χρέους και Επιστροφή Σε Εθνικό Νόμισμα , είναι μια πραγματικά κομβική απόφαση που δίνει ξανά υπόσταση και κυριαρχικά δικαιώματα στο εθνικό κρατος και κατ επέκταση στην νομική ταυτότητα του πολίτη εντός του, διατηρώντας επίσης την ταξική του ταυτότητα , διασφαλίζοντας την συνέχιση της πολιτικής.

Θεωρώ δύσκολη την υλοποίηση και αυτής της προοπτικής καθώς όπως προείπα ο
ελληνικός λαός δεν έχει δείξει την σοβαρότητα που απαιτείται στην συκγεκριμένη περίσταση, περίσταση στην οποία βρέθηκε και ο ισανδικός λαός ο οποίος όμως αντεπεξήλθε με σοβαρότητα στις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Η ασοβαρότητα μας ειναι προφανής, στην ακατάπαυστη φλυαρία, στην ελπίδα οτι κάποιος θα μας σώσει, βγαίνοντας στο σύνταγμα και σαλιαρίζοντας , χιλιάδες παιδιά που κλαψουρίζουν/ επίκληση στο συναίσθημα/έχουν μεινει στις σχολικές εκθέσεις γιατί η τηλεόραση ήταν ενα μεγάλο σχολειό όλα αυτά τα χρόνια.και κοίτα...δες πως βγήκαν απο αυτο το σχολειό...

Όλο αυτό που συμβαίνει είναι μια τεράστια Αποφυγή/


Γι αυτό δεν πιστεύω στην υλοποίηση ούτε της πλέον δεδομένης λύσης για ορισμένους ανθρώπους δεύτερης προοπτικής.




οφείλουμε να ξεβολευτούμε απο την ανακούφιση της διαμαρτυρίας/όχι δεν είμαστε παιδιά γιατί δεν μας βλέπει κανείς έτσι σε αυτόν τον συσχετισμό/Ένα αίτημα , μια απόφαση : Διαγραφή του χρέους/εθνικό νόμισμα.


-Με αυτό το εγχείρημα η οικονομία καθίσταται υποδεέστερη της πολιτικής και του δικαίου διασφαλίζοντας την ακεραιότητα του εθνικού κράτους,
την ακεραιότητα της πολιτικής πρακτικής και
προφυλάσσοντας το σπέρμα της δημοκρατίας.






2 σχόλια:

δεν υπαρχει κατι για το οποιο τιθεται θεμα είπε...

http://sissiebara.wordpress.com/2011/06/16/%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85/ μια σοβαρη θεση

prasino liker είπε...

Nαι στο Συνταγμα ,αλλα οχι μετα να φυγουμε διακοπες.Οχι μετα ραντεβου για καφε.Μην δωσουμε χαρα και γελιο σε αυτους που θα πουν οτι κατω απο τον ηλιο με το αντιηλιακο τους, ξαπλα στις παραλιες εξασθενουν οι αντιστασεις.
//Θα σας στυψουμε μεχρι να αδειασετε και μετα θα σας ξαναγεμισουμε με τους εαυτους μας//
Τζορτζ Οργουελ 1984
//Τα πληγματα πρεπει να επιφερονται ολα ταυτοχρονα ωστε οντας λιγοτερο αισθητα να ενοχλουν λιγοτερο//
Νικολο Μακιαβελι Ο ηγεμονας

Ενα πολυ ωραιο βιβλιο ειναι το //Δογμα του Σοκ η ανοδος του καπιταλισμου της καταστροφης//
Ναομι Κλαιν .
Καλο σου βραδυ