Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Περι των νεων μορφων αμεσοδημοκρατιας

οι φετιχιστες

Πολλοι κανουν λογο για τον πρωτοτυπο τροπο που εκδηλονονται μορφες αμεσοδημοκρατιας στις πλατειες και στα συνταγματα.
Η μεγαλη τους αυτη χαρα ωραιοποιει και το επι της ουσιας. Ο κοσμος πλεον δεν ειναι οπως περισυ. ναι . καταλαβε την αξια της δημοκρτατιας .πηρε την ζωη στα χερια του. και αλλοι παραλογισμοι σαν και αυτους. Το μονο που βλεπουμε ειναι μια απολαυση αυτου που συμβαινει απο τους φετιχιστες της αμεσοδημοκρατιας. εκεινο που πληρωνει την ικανοποιηση τους ειναι το συμβαν καθεαυτο ως συμβαν, σαν να αποφευγουν τα κινητρα του κοσμου. κατεβαινει η "θεια σουλα" στην πλατεια επειδη φοβηθηκε οτι δεν θα εχει λεφτα αυριο, και κατι τρεχει στα γυφτικα. Δλδ μιλαμε για παροξυσμο μερικων που νομιζουν οτι εγινε η δευτερα παρουσια στις πλατειες.
Ειναι απολυτως λογικο -και αδιαφορο ως προς το ωραιο - αυτο που συμβαινει επι της ουσιας / / οι αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες προεκυψαν. Εχουν την οψη ενος υγιους παιδιου, και αυτο μας αρκει. Αποφευγουμε λοιπον το περαιτερω, γιατι αυτο μας αρκει.
Λυπαμαι κυριοι αλλα ειστε απλα κολλημενοι με την μπαλα και η πολιτικη δεν θελει τετοιους οπαδους.Εαν επιχειρησετε να δειτε την αξια και την φυση της πολιτικης ως εχει, ισως να μην ξανασχοληθειται.επειδη θα σας φανει βαρετη μια διαδικασια διαχειρησης.Δεν ειναι τοσο συναρπαστικο παιχνιδι τελικα. Βλεπουμε πως αυτο το πραμα δεν θα παει πουθενα γιατι απλως δεν εχει να πει τιποτα ιδιαιτερο. 5 διφορετικες τασεις (πολιτικες συνηθειες) με 10 διαφορετικους φοβους η καθε μια που αποτελουν το κινητρο ενωσης των.Σε μια περιπτωση θα μπορουσε να συμφωνηθει ως τροπος διαχειρησεις των ζητηματων των πολεων πχ ενα μορφωμα με αμεσοδημοκρατικα χαρακτηρηστικα.το οποιο ομως θα ηταν χρονοβορο κουραστικο και δυσκινητο/ ωστοσο αυτο γεννιεται αυτη τη στιγμη.

για να ριξεις το κομματικο συστημα χρειζεσαι ενα εργαλειο αποδομησης του -ενα πολιτικο μορφωμα που δεν θα μοιαζει με κομμα.
οι πλατειες ειναι μεταγενεστερη λυση.

επικρατει ενας ενθουσιασμος.χορευουν στο συνταγμα. γλεντι και χορος ακουω απο το κοντρολ.






2 σχόλια:

δεν υπαρχει κατι για το οποιο τιθεται θεμα είπε...

-file oi proletarioi den exoun patrida giati to kefalaio den exei patrida.

-nai re file . alla giati moy les mia zwi ta idia? to exeis kanei styl pleon. ta kseroume. mas exoun faei ta afentika se ayth th zwi . kai den eisai kan proletarios . eisai kai afentiko tou eaytou sou. se kserw kala . alla ksekolla pia.eimai h syneidi sou kai apodeiknuo thn ilithiotita sou opote to epithimw.egw eimai h eksousia, eides?

-exw aksioprepeia re file ti na thn kanw thn suneidisi

δεν υπαρχει κατι για το οποιο τιθεται θεμα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.